Győry Domonkos blogja

Idegensajtolva

Idegensajtolva

Lúdas Mari esete Döbrögi urasággal

2017. november 11. - Győry Domonkos

goose-1417935_1920.pngÉletkarrierek porlanak a semmibe, elszabadult a szexuálisbukta-lavina. Egyfelől a leleplezések, kinek kicsoda micsodáját, hol tette, ajánlotta, próbálta, a másik oldalról a tagadás, a fenyegetőzés, azaz némi rövidtávfutás a forró láva elől, máris megnyílik a föld, zsupsz, volt és nincs zaklató, de aggodalomra semmi ok, a másik balhé már ott csikorog a kanyarban, nem maradunk bulvárfeszkó nélkül.

Aztán a szakértők, tudorok, okostónik, megmondók, egyfelől nem találják eléggé tüzesnek a magmát, másfelől mosdatják a szerecsent, persze kéretlenül, és ezzel megindul második hullám, tényleg gusztustalan, és egyáltalán nem pc az áldozat felelősségének firtatása, akkoriban valóban ő volt a gyengébb fél, ő volt, aki sérüléseket szenvedett, emberi méltóságában megalázták, és most hős, hiszen saját félelmeivel is szembenézett. Aminek egyes esetekben marketing hozadékai is lehetnek, de vélhetően ez csak járulékos dolog, akár a gyógyszereknél a mellékhatások. És miért kifogásolhatnánk, ha a mondat a dobozon amúgy is a kockázatokra figyelmeztet elsőként? Mert a kiállás mindig kockázatos.  És most eljött az ideje a számadásnak, olyan a társadalomlélektani vagy akármilyen környezet, hogy szétrúgható a Döbrögik hátsó fele, hiszen most nem védi őket ... na micsoda is...? A hatalom? Mondjuk a hatalom, ha azt értjük ezen, hogy Döbrögi uraság környezete, tényleges vagy érdekbarátai, többségükben elfordítják a fejüket, helyesen és reálisan értékelik azt, amit már évtizedekkel korábban is tudtak, de akkor úgy gondolták, hogy "ennyi belefér", ennyit megengedhet magának egy zseni, más mércével mérendő, és egyébként is. Az nem teljesen úgy volt. Az a nagy játszma része volt, igen, a nagyember pénisze lehet esetleg kilincs, vagy kapaszkodó. Ahogy a dolgok rendje. Mondhatni egyfelől jog, másfelől lehetőség. Szóval rendben. Gondolták akkor. Vagy mást. Az is lehet, hogy felháborodtak, de mégis összeszorították a fogukat, és a tükör előtt gyakorolták, hogyan mosolyogjanak szorosra zárt állkapoccsal. De amint fentebb ecseteltem, változott a környezet, és rossz szagúvá vált a nagyember. 

Szóval Döbrögi uraság egyszerre arra ébred, akár itthon, akár másutt, teljesen lényegtelen, hogy a szervilitást, mondhatni bizonyos fokú cinkosságot felváltotta valami más: zavar keletkezett az erőben, Döbrögiből, az érinthetetlenből igenis érinthető lett, amit ő mások emberi méltóságából az évtizedek során lecsipegetett, azt most kamatos kamattal fizeti vissza, méltóság tekintetében csődöt jelentve. Ez így igazságos? Annak tűnik, bár térdét csapkodja a gonosz krampusz a háttérben: a nagy hallgatagok, eltussolók és tekintetelfordítók csöndben átültek az esküdtszék soraiba. Vannak, lehetnek kivételek? 

A bejegyzés trackback címe:

https://idegensajtolva.blog.hu/api/trackback/id/tr8013237853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

odamondó 2017.11.12. 00:07:47

Iszonyat nagy káosz már ez az egész szexuális zaklatásos dolog. Őszintén már az elején is furcsa volt, de mára már egy paródiához hasonlít.

Győry Domonkos · https://gyorydomonkos.com/ 2017.11.12. 00:11:19

Rossz paródiához, hiszen nincs se taps, se nevetés...

furious ewok 2017.11.12. 06:15:27

Az összes zaklató erőszaktevő megérdemli hogy égjen, ezzel együtt kicsit furcsa hogy most már ott tartunk hogy valakire csak rámondják hogy valamit tett x éve máris a nevét is kitörlik mindenhonnan, meg se várják hogy reagáljon. Most vagy az ártatlanság vélelmét szarják le, és lassan már csak gyanú alapján is megrángatnak személyeket, ami azért durva, vagy már korábban is tudták hogy xy milyen ember, és most csak kompenzálnak, ami szintén durva. Szomorú, hogy úgy tűnik színészkörökben ez egy bevett hozzáállás, és még szomorúbb, hogy eddig mindenki szemet hunyt ezek felett. Most persze mindeki ítélkezik, de ne feledjük, hogy azért bizony "cinkos aki néma".

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2017.11.12. 06:17:46

Érdekes írás. Engem, mivel semmilyen vonatkozásban sem vagyok érintett ebben a hisztériában (most még legalábbis így tudom), eléggé untat a cirkusz, ugyanakkor dühít is, hogy egy-egy ember megsemmisítéséhez az is elég, ha valaki elmondja egy szennylapnak, hogy X évtizedekkel ezelőtt megfogdosta a micsodáját. És hogy ő azóta is verítékben fürödve ébred fel éjszakánként erre a rémálomra. Hogy igaz-e, túlzó-e, azt nem döntheti el más, mint egy bíróság, de arra már nincs is szükség: a nép ítél. Ha én megerőszakolok egy nőt, kapok érte, mondjuk, öt évet, leülöm, és utána elkezdhetem újra rendbetenni az életemet. Ha rólam csak azt mondja valaki, hogy én őt megerőszakoltam, akkor ennél sokkal durvább büntetést kapok: tárgyalás és bizonyítás nélkül mindenki hátat fordít nekem, az életem, a hátra levő évtizedeim porrá lesznek, és egyszerűbb, ha megölöm magam. Ez a dolog így nem kóser.

"a nagy hallgatagok, eltussolók és tekintetelfordítók csöndben átültek az esküdtszék soraiba."

Ez hatásos és találó kijelentés volt. Jellemzi azokat is, akik azért ítélkeznek szigorral, mert az ő egykori huncutkodásáról még senki nem tud.

Valami írónő nemrég azzal próbálta magára irányítani – sikertelenül – a közfigyelmet, hogy elsusogta a varázsszót, miszerint ő tizenvalahány ilyen esetről tud, a zaklatást elszenvedők között két 13 éves is volt. (Ha jól emlékszem.) A hozzá hasonlóknak üzenem, hogy ha eddig nem volt merszük egy tudomásukra jutott bűncselekményt bejelenteni, akkor egyrészt most már fogják be a pofájukat, másrészt a fiatalkorú sérelmére elkövetett nemi erőszak a gyanúm szerint azok közé tartozik, amely esetén a bejelentés elmulasztása büntethető. Merthogy nemcsak az erkölcs, hanem még a törvény is kötelez olykor arra, hogy a cinkos hallgatást feladjuk. Most utólag okoskodni, ráadásul gusztustalan sejtelmeskedéssel, szerintem nem menő.

Jakab.gipsz 2017.11.12. 06:18:18

Hát igen, ilyen a piacosított kultúra, mikor a múzsáktól a bunkók átveszik a hatalmat.

Zöldély 2017.11.12. 07:50:12

Már a közeledés is bűn a rikácsolók szemében. De bocsánat, a hím populáció genetikai stratégiája a mennyiség. Ja és a genetikai diverzitás is ezt kívánja. Ha nem ez lenne, akkor a rikácsolók sem születtek volna meg, de még az ős-ős anyjuk sem. Nem vagyunk állatok, de mégis. Képzeljük el, hogy ilyen széplelkű lett volna az ősember, semmi erőfitogtatás, semmi dominancia. Milyen génállomány szelektálódott volna ki? Ha egyáltalán, mert mire az ősasszony beadja a derekát, már nem hogy gyerekeket felnevelni, de még összehozni sincs idejük. Ma a természetes szelekció helyét átveszi a mesterséges az pénzért megvehető orvoslás miatt. Ha ez a széplelkűség is szelekciós kritérium lesz, a pipogya, beszari, gyáva, cselekvőképtelen hím a következő évezred "férfija". Nyilván a másik extremitás se lenne jó, de erről nincs is szó. Nehezen emészthető gondolat, de ami rossz az egyénnek, még lehet hasznos a populációnak. Az erőszak nem jó, de az aggresszívebb szexuális közeledés önmagában még nem szabad kárhoztatható legyen, az emberiség érdekében. És még mielőtt a trollok beindulnának: nem, én pont nem ilyen vagyok.

Brix 2017.11.12. 08:55:44

Csak nehogy àtessünk a ló túloldalàsa, és a feminista- liberàlnàci megközelítés vàljon àltalànos tàrsadalmi normàvà...Éppen most, amikor vàlsàgban van a hagyomànyos női- férfi kapcsolat...Ezt is majd leerőszakoljàk a torkunkon , mint a népvàndorlàst...

roziamoziban 2017.11.12. 09:38:29

@Zöldély: és ezt szépen elmagyarázod a barátnődnek/feleségednek/lányodnak,hogy a férfiak agresszív szexuális viselkedése normális,az élet velejárója,és ha ilyennel futnak össze,adják be a derekukat,essenek túl rajta a női alárendeltségükben minél gyorsabban és problémamentesebben,különben nem mozog tovább a történelem (bocs evolúció) kereke?

Bicepsz Elek 2017.11.12. 09:38:53

@Androsz: Az 5 ev is sok, de ugye Anglia meg a noi szavazok(feminista lobby) miatt emeltek fel egy evrol
@Zöldély: Ennyi erovel ha egy hadsereg vegigeroszakol egy orszagot akkor az is a genetikai diverzitast segiti elo...
Most egy feminin tarsadalom jon el, ahol a ferfiak 80%-e feminin(méh) lesz, a noknjelentos resze meg gyermektelen,akik ingellektualisan dolgoznak a koznek, a maradek lesz aki a nok egy reszevel utodokat csinal. Ez a Nyugat ennek csak az Iszlam az alternativaja jelenleg semmi mas(Japanban mar elorehaladott allapotban bannez meg).

midnightcoder2 2017.11.12. 09:39:10

Nekem erről már az elején az a vicc jutott az eszembe:
- Asszonyom, ez az ötezer forintos hamis.
- De hiszen akkor engem megerőszakoltak!

Így utólag már elég nehéz eldönteni, hogy anno valóban erőszak történt-e, vagy ez egyszerűen a korrupció egy formája volt, azaz az illetők csak mintegy lefizették ezzel az illetőt különböző előnyök megszerzése érdekében.

lobaszopiatej 2017.11.12. 09:39:38

Ahogy a Trónok Harcában mondták, a nők fegyvere bizony a lábuk közt van.

Győry Domonkos · https://gyorydomonkos.com/ 2017.11.12. 09:43:13

@Pihent Operátor: Tudod mit mond a viccbeli úrvezető, amikor hallja a rádióban, hogy egy elmebeteg ellentétes irányban halad az autópályán? - Egy őrült? Mind szembe jön. ;-)

Európai téridő 2017.11.12. 10:06:49

Azért a drágalátos média is elmehet a csudába!

vackor1 2017.11.12. 11:35:26

Nekem csak az a "furcsa" ebben az egészben , hogy ez nyílt titok volt , mindenki sejtette , akik meg ebben a körben mozogtak ők pontosan TUDTÁK.. ( tudták 10-20-30 évvel ezelőtt és tudják azóta is , mégis hallgattak .. az atrocitást elszenvedőket esetleg még érteni is lehet , de az elkövetők barátai , hasonló poziban lévő kollégái szerint ez így van rendjén , ez az ő értékrendjük ? )
Miért most tálal ki mindenki ? Napok óta jelennek meg új és új egyénekről ilyen állítások csak itt az Indexen is . Nagyon helyesnek tartom , hogy mindenki megtudhatja , hogy kik éltek vissza a pozíciójukkal - bár mindenhol , mindenben kiderülne - , de akkor is az a kérdésem : miért csak most és miért most tömegével ?
Pár évvel ezelőtt Polanskiról is kiderült , nyomoztak is , tagadni sem tudta , nem is ment USA-ba , mert azonnal letartóztatták volna , akkor pl. miért nem történt meg ugyanez ? Most is egy - talán - producerrel kezdődött és azóta minden nap hallunk/olvasunk új itthoni és külföldi esetekről..

bkkzol 2017.11.12. 11:35:53

Nagyon el kellene különíteni a szexuális erőszakot illetve zaklatást. Az utóbbi egy elég ingoványos terület. Ki mit vesz zaklatásnak? Hol a határ?

Jakab.gipsz 2017.11.12. 11:36:18

@Győry Domonkos:

És akkor mi a teendő, ha az autópálya egy leszakadt völgyhíd felé vezet, a semmi be, te pedig tudod.

rasztaszív 2017.11.12. 11:36:50

elnézést,az áldozathibáztatás lenne,ha megemlíteném,hogy a nők közt is akad,aki szereti felhasználni a szexet az előmenetele előmozdítása érdekében?az ilyen közegek kialakulásában mintha nekik is lenne némi részük...

SarahConnor 2017.11.12. 11:37:32

Távol álljon tőlem az áldozathibáztatás, soha senkit nem okolnék azért, mert célponttá, vagy áldozattá vált, de azért, hogy 25 évig ült a száján, azért nem tehetek mást. Nőként el se tudom képzelni, hogy ne kezdjek fejhangon ordítani azonnal, ha valaki ilyet tesz velem, és 25 év elteltével visszamutogatni - ebben van valami.... nem tudom, mondjatok egy jó szót. Különösen pár megszellőztetett ügy bűzlik nagyon. Itt van Sárosdi Lilla, aki borította az egészet (ha jól tudom). Ő és még a férje is azt nyilatkozták, hogy ezzel a teherrel minden nap együtt kell élniük. Kérdem: milyen teherrel? A sztori annyiból áll, hogy Lillának felajánlottak egy etyepetyét, amit visszautasított, de ennek ellenére valaki előrántotta a farkát. Tehát látott egy farkat. Nekem ne magyarázza meg senki, hogy az, hogy 25 éves felnőtt nőként mutatnak neked egy farkat, az akkora trauma, hogy 50 évesen is viseled. Sőt, a férjed is.
Szóval van itt túlzás bőven. Az etyepetye-felkérés (ha lefekszel velem, ez lesz, meg az lesz) olyasmi, ami egyrészt bizonyíthatatlan, másrészt meg nem zaklatás. Nemet mondtál, illető csalódottan vagy idegesen elrongyolt. Miről beszélünk? Ha erőszakossá válik, a falhoz nyom, letapiz, akkor az már ügy.
Ilyen erővel elkezdhetek mindenkit feljelenteni, akivel valaha beszéltem a szexről, vagy felajánlkozott?

Ahogy fentebb mondta valaki, aki annak idején tudott egyről-másról, és nagyon gerincesen hallgatott, az meg jobban tenné, ha hallgatna tovább, mert egyes esetekben ez is büntetendő.

Egy sokadik érdekes színezet pedig az, hogy senki nem a társkeresőn összeszedett rendszergazdát vádolja, hogy letapizta a fenekét az első randin, hanem minden esetben felfelé vádaskodnak a ranglétrán. Kis, soha be nem futott színésznők nagy rendezőkre. Félreértés ne essék, ez nem azt jelenti, hogy a vád alaptalan lenne, de esetleg magyarázattal szolgálhat arra, hogy miért nem volt az a fenékmarkolászás fontos 13 vagy 25 évig a hölgynek.

Szóval igen, én úgy képzelem el picit, hogy a hullám elindulása után egyes hölgyek keményen törték a fejüket, hogy volt-e ilyen incidensük, és mikor találtak, legyen az akár annyi, hogy disznó viccet mesélt neki egy tolószékes politikus, akkor éljenezve elszaladtak a legközelebbi riporterig. A többi pedig már történelem.

Duplaxiii 2017.11.12. 11:38:27

Íratm volna pár konkrétumot, de egy besúgóházmester leszármatott nem érdemli meg...

NE CENZÚRÁZZ!
Ha nem vagy kíványcsi mások véleményére, nem akarsz párbeszédet, csak a saját igazadat tartod hitelesnek, kapcsolt ki a kommentelést!
Vagy ne blogolj!

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.11.12. 11:57:48

Az a gond, hogy a legtöbb helyen egy egész szervezet (színház, dékáni hivatal, stb.) asszisztált az áldozatok elhallgattatásához, de fel se merül, hogy a bűnsegédek közül bárkit ki kéne rúgni...

Győry Domonkos · https://gyorydomonkos.com/ 2017.11.12. 12:03:51

@Jakab.gipsz: A válaszom a Pihent operátornak szólt, némi öniróniával. A kép, amit vázoltál, meglehetősen izgalmas: ha tovább mész, akkor zuhansz, ha keresztbe állsz, és elmenekülsz, akkor esetleg balesetet okozol, visszafelé haladva pedig ugyanez. Írtam valamikor az efféle helyzetekről, ha érdekel: gyorydomonkos.com/a-szivaros/

alien 2017.11.12. 12:29:53

Pont a jo kifejezés. Vétkesek közt ugye nem esküdt aki néma. Ahogy f jimmy
Mondana

Irbisz 2017.11.12. 12:30:13

@furious ewok:
Nagyon komoly összegbe fogadnék, hogy a megvádolt és lemondott/lemondatott/kirugott illetök mindegyike sáros, és épp azért távolitották el, vagy mondott le önként, hogy:
- elkerülje a nagyobb bajt és kikerüljön a reflektorfényből mielöbb a komolyabban büntethetö ügyek kiderülnek rola,
- akik idáig elnézték, falaztak neki, pontosan tudták hogy miben és mennyire sáros, és bekövetkezett az, amiről szol az egész bejegyzés: elengedték az eddig ilyen-olyan okbol védelmezett, de hirtelen büdössé vált "nagyember" kezért "... Szóval rendben. Gondolták akkor. Vagy mást. Az is lehet, hogy felháborodtak, de mégis összeszorították a fogukat, és a tükör előtt gyakorolták, hogyan mosolyogjanak szorosra zárt állkapoccsal. De amint fentebb ecseteltem, változott a környezet, és rossz szagúvá vált a nagyember. ".
Szoval formálisan mondhatod hogy oda az ártatlanság védelme, de valóságban egy büntett akkor is büntett ha nincs rá bizonyíték vagy már elévült - másrészt a fentiek miatt gyakorlatilag. 0% az esélye hogy bárkit is valos ok nélkül ért utol most valamilyen csekély retorzio (ezért is nem küzdenek az igazukért és lapulnak, max valamilyen izzadtságszagu bullshitet teszenk közzé, hogy hát nemis igy, nem tudták, akkor megszokott volt, nem gondolták stb átlátszó, félhülyéknek szolo frázisok.

Irbisz 2017.11.12. 12:41:11

@Online Távmunkás:
"Az a gond, hogy a legtöbb helyen egy egész szervezet (színház, dékáni hivatal, stb.) asszisztált az áldozatok elhallgattatásához, de fel se merül, hogy a bűnsegédek közül bárkit ki kéne rúgni... "
A bünös érdemel büntetést, nem az, aki lehet hogy szintény kényszerből, összeszoritott fogakkal nem tett semmit, mert az áldozatokhoz hasonlóan szintén félt a nagyembertől, hatalmától, és az ellenséges/közönyös társadalmi környzeteben nem látott semmi esélyt a "sikerre". Igen, nekik is van feleösségük- de nagyságrendekkel kisebb és összehasonlithatatlanul kisebb sulyu, mint a weinsteineke, martonlászloké.

Jakab.gipsz 2017.11.12. 12:41:33

@Győry Domonkos:

Hát ez az amikor alig van jó megoldás, hacsak nem találunk ki valami más elbeszélgetési módot.

Mint például a férfi-női egyen jogúságot, ami fogalmi zsákutca, esetleg felválthatná az egyenrangúság szorgalmazása.

vajdasagi 2017.11.12. 14:05:57

@rasztaszív: Én is erősen ezen gondolkozom. Mert az egész zaklatási hírfolyamnak van egy fordított nézete is. Miszerint a szereposztó dívány esetében, de ennél szélesebb körben is kettőn áll a vásár. Szerintem legalább annyira gyakori, hogy a nők használják ki a lehetőséget az előmenetelre. Csak gondolom, azok, akiknek ez sikerül mélyen hallgatnak a dologról. Akiknek meg nem sikerül, azokat "zaklatták". De még ennél is visszásabb, ha valaki 20 év után áll elő egy ilyen sztorival. Mikorra már a kutya sem érdeklődik utána, így jól bekerülhet megint a hírekbe.

gabardin 2017.11.12. 14:06:09

Nem bánom, hogy borul a bili. Rettegjen mindenki, aki eddig molesztált, zaklatott, hatalmával visszaélt.
Ha ennek az a hozadéka, hogy mostantól nem, vagy kevesebbet molesztálnak, zaklatnak, akkor megérte.

vajdasagi 2017.11.12. 14:06:26

@SarahConnor: A Te hozzászólásod az, amellyel leginkább együtt tudok érteni. Röviden: +1

várom a levelet 2017.11.12. 14:06:40

@lobaszopiatej: és a férfiaké? a pénztárcában?

lobaszopiatej 2017.11.12. 15:12:41

@várom a levelet: :
Pénzük a nőknek is van, csak péniszük nincs.

Ekrü 2017.11.12. 15:13:00

@Irbisz: "Szoval formálisan mondhatod hogy oda az ártatlanság védelme, de valóságban egy büntett akkor is büntett ha nincs rá bizonyíték vagy már elévült"-Ne haragudj ,de ha nincs semmi bizonyíték akkor bizony nem szabadna elítélni senkit.Gyakorlatilag a te véleményed szerint,ha létezne halálbüntetés ,akkor nyugodtan végezzünk ki bárkit bizonyíték nélkül pusztán bemondásra.
"A bünös érdemel büntetést, nem az, aki lehet hogy szintény kényszerből, összeszoritott fogakkal nem tett semmit, mert az áldozatokhoz hasonlóan szintén félt a nagyembertől, hatalmától, és az ellenséges/közönyös társadalmi környzeteben nem látott semmi esélyt a "sikerre". -Ha valakinek tudomása van egy bűncselekményről és nem jelenti akkor az bizony bűnpártolást követ el.Főleg akinek kiskorú ,(13 éves) ellen elkövetett bűncselekményről volt tudomása.

Mancilla Pectoralis 2017.11.12. 15:13:21

@furious ewok: Szerintem abból indulnak ki, hogy ha valaki névvel vállalja azt,hogy xy (szintén megnevezve)zaklatta akkor az igaz lehet és nem akarják vállalni a kockázatot,hogy bemocsokolja a nevüket(kulturális intézményét).

2017.11.12. 16:54:59

@Brix: "Ezt is majd leerőszakoljàk a torkunkon , mint a népvàndorlàst..."

Nem hinném, hogy neked bárki bármit leerőszakolt volna a torkodon: eléggé bevállalós roll vagy te amúgy is.

@Duplaxiii: Ne háborogj, mint a tenger. Keress magadnak másik blogot, olyat amit troll kommentelőknek tartanak fenn.

2017.11.12. 16:55:16

@Androsz: "eléggé untat a cirkusz, ugyanakkor dühít is, hogy egy-egy ember megsemmisítéséhez az is elég, ha valaki elmondja egy szennylapnak, hogy X évtizedekkel ezelőtt megfogdosta a micsodáját"

Szóval, szerinted egy ilyen alak ember? Mert egy panasz is kellemetlen, de amikor sok van, az még inkább. Most már azt kell mondanom, hogy nem csak a molesztáló aberrált, hanem az is, aki felmenti a tetteit.

2017.11.12. 16:55:42

"Hozzászólásod előzetes moderáció után jelenik meg."

Komolyan kérdezem: nem lehetne inkább utólag gyomlálni?

szánmonoxid 2017.11.12. 19:43:11

Úgy írják: szeyuálisbukta-lavina.
Lásd: mozgószabályok.

Nem ártana megtanulni magyarul, ha már írni akarsz.

Győry Domonkos · https://gyorydomonkos.com/ 2017.11.12. 19:45:36

@szánmonoxid: Köszönöm, javítottam. Nem akarok írni. :-)

MEDVE1978 2017.11.12. 19:54:19

A problémám az egészet érintően a fokozatosság és differenciált megközelítés teljes hiánya. A média itt egy kalap alá veszi a részegen a farkát ajánlgató sztárt, az esetleg mocskos viccet mesélő és kolléganő fenekére csapó főnököt, az előléptetésért szereposztó díványt kínáló producert, illetve a nőt a hajánál kirángató, combját szétfeszítő, mindenhol sérülést okozó állatot.

Ezek mind különböző történetek. Én értem, hogy egy nőnek hatalmas traumát tud okozni egy fasz vagy egy maszturbáló férfi látványa, de azért nem gondolom, hogy ez egyáltalán mérhető ahhoz, hogy ha konkrétan letépik róla a ruhát és erőszakkal behatolnak.

Emelett ugye torzít a helyzeten, hogy ami ennek az egésznek az árnyoldala, annak van egy olyan oldala, amiről nem nagyon beszélnek: arról, amikor egy nő a kinézetével akar előnyhöz jutni.
Főiskolán emlékszem, hogy voltak férfitanárok, akikről hírlett, hogy egy szép dekoltázs megolvasztja a szívüket. A lányok mindig feltűnően csinosan, kivágott és rövid ruhákban mentek vizsgázni. Ennek is van fiú megfelelője, az idős hölgy tanároknál mi srácok mindig nagyon "elegánsan", szépen inget, zakót, nyakkendőt viselve jelentünk meg.
Van ennek nyoma erősen munkahelyen is és az élet minden területén. Itt inkább profitálnak a hölgyek is, ez már nem annyira jön elő sohasem problémaként.

Európai téridő 2017.11.12. 19:54:29

@furious ewok: Sajnos az ártatlanság vélelmére és a bizonyítási teherre csak a bíróságon lehet hivatkozni, ezért nem is erőltetik ezt az irányvonalat a vádaskodók.

Győry Domonkos · https://gyorydomonkos.com/ 2017.11.12. 20:26:50

@szánmonoxid: Tanulom az ipart, dől a tapasztalat, legközelebb úgy lesz.

jolankovacs 2017.11.12. 22:17:56

Hogy miért most bukkantak fel ezek az ügyek, és egyáltalán mi igaz belőlük, illetve évtizedekkel ezelőt történtek-e visszaélések, illetve azok akkor visszaélések voltek-e, talán tucatnyi ember tudja ebben az országban. Talán még a megvádoltak sem tudják, mi mozgatja a sajtóhisztit, a látványos népítéleteket. Mert a nép ítél, tudás nélkül, mert azt mondták.....
Viszont az a tucatnyi, aki tudja mi miért , és miért éppen azzal történik, no ők a főbűnösök.
Nem csodálkoznék politikai szálon, de személyes irigységen, sértődöttségen sem. Ugye ez csupa magyar jószokás.
Máshol már kérdeztem: mit tesznek majd ezek, ha valamely megvádolt tisztábbnak és erősebbnek bizonyul náluk? Talán megölik, hogy ők ne bukjanak? Börtönbe zárják, mert valaki azt mondta, hogy úgy hallota, hogy valamikor valószínűleg 3 percig rossz ember volt?
Akkor most aközmunkásoktól és árúfeltöltőktől felfele (bocs ez jutott eszembe) mindenki kezdjen el rettegni, hogy majd egyszer valaki a lassan elmúló életéból elkezd emlékezni, hogy azért maradt a ranglétra alján idegbetegen, mert 25 éve az aktuális főnöke megjegyezte, hogy jó a cucc rajta, meg az is ami benne van? Pedig lehet, hogy akkor simán dicséretnek vette, bízva az előrelépésben.
Unalmas, idegesítő cirkusz, irigy gyalázkodás. Akik meg akár érintetlenül is a közelébe vannak, azoknak kínná teszik a napjaikat. Szánalmas ami itt folyik.
Nyilvános szembesítést, aztán győzzön az igazság. Ha jól tudom, szemtől-szembe nem nagyon megy a bátor kiállás.
süti beállítások módosítása