Győry Domonkos blogja

Idegensajtolva

Idegensajtolva

Fejcserés letámadás

2017. november 26. - Győry Domonkos

head-625666_1920.jpgAzt olvasom a Facebookot előntő kamuhíroldalak egyikén, vagy éppen a hírfolyamban, hogy öt nap alatt anyanyelvi szinten megtanulok angolul. Pontosabban egyes szám első személyben állítja egy ipse, aki nyilvánvalóan nem létezik. Millióan csócsálták már az efféle lehúzós vacakok mögött, alatt, mellett álló, általában iqszegény zsiványokat, ennél azonban sokkal érdekesebb az a tapasztalat, hogy valódi, hatékony nyelvkönyvet alig-alig reklámoznak, ez a nyilvánvaló átverés azonban folyamatos finanszírozást kap.

Ahhoz sem kell Albert Einstein agyával rendelkezni, hogy ebből arra következtessünk: baromi sokan lépre mennek az efféléknek, érdemes tehát számolni azzal, hogy Gyuri bá' miközben a tizenkétezer forintért megvásárolt pénisznagyobbító tablettát szopogatja, izgatottan várja a futárt, hogy jövő keddig az angol nyelv professzorává fejleszthesse magát, így megnövelt büszkeségével, amit egy másik, húszezer forintos kapszula végtelen kapacitásúvá varázsol, nos ezen új kompetenciáival immár a világ összes hölgyét megszólíthassa. (Kezdetnek.) 

Persze Gyuri bá' ravasz, és előbb-utóbb ráébred, hogy csodahajszesz is kell a sikerhez, a pocakját se ártana leadni, és miért ne ragadná meg az alkalmat, amikor a timbuktui őrölt kecskeszart most nyolcezer forintos kedvezménnyel szerezheti be? Már csak egy pakolást kell néznie a bibircsókjaira, és jövő hét végére tőle remeg majd a település összes járóképes asszonyának a térgyekalácsa. (Kezdetnek.) 

Gyuri bá' majd rájön, hogy remegő térdet csak a kocsmában láthat, és jobb lett volna inkább odavinnie a kicsiny keresetét, de van még Gyuri'bá ezerszám, és ez bizony felveti a fejátültetés létjogosultságának a kérését. Mert ha Gyuri bá' fejvesztve (eszetlenül) költekezik, akkor dukálna neki egy új, okosabb fej, mégpedig TB-támogatásra. 

Egyelőre azonban Kína is tiltja, egyébként is kérdés, hogy mi legyen Gyuri bá' korábbi fejével, hiszen ha azt más kapja, akkor aligha vagyunk kint a vízből. És az állampolgári jogok gyakorlásának kérdéséről még egy szót se szóltam.

A bejegyzés trackback címe:

https://idegensajtolva.blog.hu/api/trackback/id/tr6113392387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása